Historiaa vanhalta Etelä-Pohjanmaan alueelta

Tervetuloa Eteläpohjalaiset Juuret -yhdistyksen verkkosivuille. Yhdistyksemme tutkii, tallentaa ja julkaisee sukuhistoriaa, yleis- ja paikallishistoriaa sekä asutushistoriaa vanhalta Etelä-Pohjanmaan alueelta

Tutkimukset keskittyvät seuraaviin pitäjiin: Alahärmä, Alavus, Ilmajoki, Isokyrö, Jalasjärvi, Jurva, Kauhajoki, Kauhava, Kortesjärvi, Kuortane, Kurikka, Laihia, Lapua, Nurmo, Seinäjoki, Peräseinäjoki, Teuva, Töysä, Ylihärmä, Ylistaro, Vähäkyrö, Vöyri, Oravainen.

Tärkein julkaisumme on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä, sukututkimukseen keskittyvä Eteläpohjalaiset Juuret -julkaisu. Juuret-julkaisun sukututkimus keskittyy 1500-, 1600- ja 1700-luvuille. Tämä sivumäärältään tuhti paketti on samalla jäsenjulkaisumme, jonka saa kotiin postitettuna liittymällä yhdistyksemme jäseneksi.

Julkaisemme myös pitäjäkohtaisia kotiseutukirjoja, muita erillisjulkaisuja sekä asutuskarttoja. Esimerkiksi viime vuonna julkaisimme Isonkyrön, Jurvan, Nurmon, Vähänkyrön ja Teuvan historialliset vuosikirjat. Myös aiempia Laihian ja Ylistaron kirjoja on edelleen saatavissa.

Kaikkia julkaisujamme voi tilata yhdistyksemme verkkokaupasta, jossa ovat myös kunkin julkaisumme sisällysluettelot. Artikkelien haussa auttaa myös sivustomme oma hakupalvelu.

Rippikirjat ja henkilöhakemistot

Verkkosivuiltamme löydät myös Isonkyrön rippikirjat vuosilta 1891-1900 ja Ylistaron rippikirjat 1887-1896. Lisäksi sivuiltamme löytyy muun muassa sukututkimusta helpottavia henkilöhakemistoja, sukututkijalistoja, ohjeita kirjoittajille ja lisää tietoa yhdistyksestämme.

Eteläpohjalaiset Juuret ry:n historia ulottuu vuoteen 1999, jolloin Isossakyrössä perustettiin Juuret-toimikunta. Yhdistys rekisteröitiin toukokuussa 2007. Eteläpohjalaiset Juuret on yksi Suomen suurimpia sukututkimusyhdistyksiä. Yhdistyksen jäsenrekisterin mukaan yhdistyksen jäsenmäärä oli 1007 jäsentä 16. joulukuuta 2013.

Instagram

[instagram-feed]