Eteläpohjalaiset Juuret ry on puhtaaksikirjoittanut Isonkyrön rippikirjan kymmenen vuoden jaksolta 1891-1900 excel-muotoon. 

Tämän jättiurakan on alun perin tallentanut yhdistyksen palkkaama henkilö, ja sen on myöhemmin tarkastanut Kaija Untamala. Puhtaaksikirjoitetusta rippikirjasta on mahdollista hakea henkilöitä normaaliin tapaan erilaisilla hakusanoilla.

Etsinnän tulokset löytyvät parissa sekunnissa tästä satoja sivuja käsittävästä
rippikirjajaksosta. Rippikirjajakso on viimeinen, jonka voi tällä hetkellä internetissä julkaista (100 vuotta vanhemmat tiedot). Se toimii siltana Suomen sukututkimusseuran online-tietokannan eli HisKin ja käytännössä jokaisella tiedossa olevien sukutietojen välillä.

Yhdityksen puhtaaksikirjoittama rippikirjajakso sisältää 1670 sivua. Normaalilla manuaalisella etsinnällä henkilöhakemiseen vaikkapa mikrokorteilta voisi kulua monia päiviä, kun taas yhdistyksemme excel-tiedostosta henkilön voi löytää sekunnissa.

Haun voi suorittaa erilaisin kriteerein: syntymänimen, syntymäajan, syntymäpaikan tai asuinpaikan mukaan. Huomaathan, että henkilöiden nimet on voitu kirjoittaa w-kirjaimella, myöhemmin käytetyn v-kirjaimen sijaan.

Kun olet klikannut tiedoston auki, voi aloittaa etsinnän esimerkiksi painamalla yhtäaikaa näppäimiä Ctrl ja F. Tällöin etsintäruutu tulee näkyviin.

Kuten HisKissäkin, myös Eteläpohjalaiset Juuret ry:n puhtaaksikirjoittamassa Isonkyrön rippikirjassa tiedot on tarkoitettu nimenomaan hakukäyttöön, eikä korvaamaan alkuperäisiä rippikirjoja. Tiedoissa voi olla virheitä, ja kaikki tiedot tulisikin tarkistaa alkuperäisistä lähteistä.

PÄÄSET RIPPIKIRJAAN TÄSTÄ  (excel)  

PÄÄSET RIPPIKIRJAAN TÄSTÄ (pdf)

Isokyrö communion book 1891-1900 – click ”Pääset rippikirjaan tästä”

Press Ctrl and F keys together, so you can begin the search.